26.01.2022, 18:39

Папа римський помолився за мир в Україні: "Це народ, що страждає, він заслуговує на спокій"

Марина Началова | Всі новини автора

Папа римський Франциск у молитві у середу, 26 січня попросив про мир в Україні та згадав про страждання, які наш народ пережив у минулому.

Раніше понітіфік запропонував оголосити 26 січня днем ​​молитви за Україну і закликав усіх людей доброї волі молитися за неї, передає Час Пік.

Сьогодні наприкінці загальної аудієнції Франциск закликав віруючих молитися за мир в Україні і робити це якнайчастіше цього дня.

"Ми з наполегливістю просимо Господа, щоб ця земля побачила розквіт братерства і перемогла рани, страхи та розділи. Ми говорили про Голокост. Але подумайте, що [також в Україні] мільйони людей були знищені [під час Голодомору у 1932-1933 роках]. Це страждаючий народ; він страждав від голоду, він переніс стільки жорстокості і заслуговує на спокій. Нехай молитви і заклики, які сьогодні підносяться до неба, торкнуться розумів і сердець тих, хто має владу на землі, щоб вони привели до переважання діалогу і поставили благо всіх вище партійних інтересів. Будь ласка, не допусти війни", - сказав Франциск.

Нагадаємо, сьогодні українська делегація прибула в Париж на переговори радників Нормандського формату.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк