29.01.2022, 09:41

Лукашенко заявив, що Україну обов'язково повернуть в "лоно слов'янства"

Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав українців "рідним братнім слов'янським народом" та заявив, що Росія і Білорусь обов'язково повернуть Україну "в лоно нашого слов'янства".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 28 січня у Палаці Республіки ]]>звернувся ]]>зі щорічним посланням до білоруського народу і Національних зборів. Лукашенко не забув й про Україну, повідомляє Час Пік.

Він заявив, що для Заходу важливо "втопити у крові російсько-українське братство", але "братство вище, ніж надумані містечкові політичні амбіції". За словами Лукашенка, Україну обов'язково повернуть "в лоно нашого слов'янства".

"Для Заходу важливо втопити у крові російсько-українське братство, наше слов’янське братство. Але ми рідні слов’янські народи, вихідці з однієї купелі Хрещення. Наше коріння з глибини століть. І це треба зберегти, чого б це нам не коштувало. Адже братство вище, ніж надумані містечкові політичні амбіції. Наші нерозривні зв’язки, основи спільної безпеки і виживання. І якби би кому не хотілося, ми повернемо нашу Україну в лоно нашого слов’янства. Ми це обов’язково зробимо", - заявив Лукашенко. 

Нагадаємо, Лукашенко і Путін - давні політичні союзники, і у своєму Посланні до білоруського народу і Національних зборів білоруський президент заявив, що якщо відбудеться напад на союзника - Росію, тоді Білорусь підключиться до захисту РФ в рамках союзних домовленостей.

Політолог Дмитро Болкунець, на якого в Білорусі завели кримінальну справу за публічну образу Олександра Лукашенка в Інтернеті, жорстко прокоментував висловлювання Лукашенка під час виступу 28 січня.

Болкунец

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк