02.02.2022, 10:56

Парламент Грузії ухвалив резолюцію на підтримку України

Иллюстративное фото / Открытый источник

Парламент Грузії 1 лютого ухвалив резолюцію на підтримку України, проєкт якої запропонувала правляча партія "Грузинська мрія".

Парламент Грузії прийняв резолюцію на підтримку України. 74 з 107 депутатів, які пройшли реєстрацію для голосування, проголосували одноголосно "за", ніхто не виступив проти, повідомляє Час Пік.

Опозиція під час обговорення тексту резолюції піддала проєкт критиці, назвавши його текст "недостатньо чітким" через те, що в ньому не вказувалася роль Російської Федерації. Переважна більшість присутніх у залі представників опозиції утрималася від голосування.

У тексті резолюції сказано, що Грузія засуджує будь-які наміри, які можуть бути спрямовані проти територіальної цілісності суверенної держави.

"Грузія висловлює глибоке занепокоєння щодо можливої військової ескалації в Україні та засуджує будь-які наміри, які можуть бути спрямовані проти суверенітету та територіальної цілісності суверенної держави, що створює нову загрозу не тільки для України, але і для регіонального миру та безпеки", - йдеться в тексті резолюції.

Також в документі зазначено, що парламент Грузії висловлює солідарність з дружнім українським народом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк