14.02.2022, 21:19

Завтра Держдума РФ розгляне два проекти постанови про визнання "ЛДНР"

15 лютого Держдума Росії розгляне одразу два варіанти постанови про звернення до президента РФ з проханням визнати так звані "ДНР" і "ЛНР".

Сьогодні обидва проекти постанов підтримав профільний комітет Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками. Документи направлені до Ради Думи, передає Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Відомо, що один проект запропонували депутати від КПРФ, а другий – представники "Єдиної Росії".

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін повідомив зі своїм Телеграм-каналі, що проекти постанов розглядатимуться завтра на основі рейтингового голосування. Прийнято буде той варіант, який при рейтинговому голосуванні набере найбільшу кількість голосів.

За словами Володіна, перший варіант постанови передбачає негайне надсилання тексту Путіну після його ухвалення. Другий варіант для вивчення та відгуків прямує в МЗС Росії та інші урядові структури, після чого можна буде повернутися до його розгляду.

Передбачається, що якщо буде прийнято другий варіант, то він швидше потрапить до Путіна, оскільки одразу буде отримано висновок МЗС. У той же час перший варіант постанови спочатку буде відправлений адміністрацією президента РФ в Головне правове управління, звідти - в МЗС для висновку, потім документ пройде зворотний шлях і тільки після цього потрапить до Путіна.

Тим часом президент України Володимир Зеленський оголосив ймовірну дату вторгнення РФ Днем єднання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк