24.02.2022, 21:43

"Путін буде ізгоєм на міжнародній арені": Байден заявив про жорсткі санкції проти РФ

байден

Президент США Джо Байден оголосив про нові жорсткі санкції, з якими зіткнеться Росія у зв'язку з вторгненням на територію України. 

Про нові санкції щодо РФ Байден повідомив під час сьогоднішнього виступу в Білому домі, передає Час Пік. 

"Путін - агресор. Путін вибрав цю війну. І тепер він і його країна будуть нести наслідки", - сказав американський лідер.

Він зазначив, що проводити переговори з Путіним після того, як той оголосив про військовий удар по Україні, не має наміру. 

"Путін буде ізгоєм на міжнародній арені. Рішення Путіна почати абсолютно невиправдану війну з Україною зробило Росію слабшою, а решта світу - сильнішою", - додав Байден.

За його словами, американські військові не братимуть участь у бойових діях на території України, однак США продовжать допомагати Україні.

Санкції проти Росії

Байден переконаний, що пакет додаткових санкцій серйозно вплине на російську економіку.

"Це серйозно вплине на російську економіку як негайно, так і протягом довгого часу. Ми цілеспрямовано розробили ці санкції, щоб максимізувати довгостроковий вплив на Росію і звести до мінімуму вплив на Сполучені Штати і наших союзників", - сказав президент, зазначивши, що в санкційній політиці також візьмуть участь 27 країн-членів ЄС та країн-членів G7.

Зокрема, Байден оголосив наступне:

  • обмежити можливості Росії вести бізнес в доларах, євро, фунтах та ієнах, і заблокувати їй можливість бути частиною світової економіки;
  • позбавити можливості фінансувати та розвивати російську армію;
  • знизити здатність Россі конкурувати у високотехнологічній економіці 21 століття.

Крім того, США вводять санкції проти найбільших російських банків, які в сукупності володіють активами на суму близько одного трильйона доларів.

"Ми також блокуємо ще чотири великих банки. Це означає, що всі їхні активи в Америці будуть заморожені", - додав Байден. 

Читайте також: "Україна пропонує повернутися на шлях до миру": Зеленський записав нове відеозвернення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк