08.03.2022, 20:07

Байден оголосив про заборону імпорту російських нафти та газу до США

Марина Началова | Всі новини автора

Сполучені Штати Америки заборонили імпорт російських енергоносіїв у країну у відповідь на війну, яку розв'язала РФ проти України.

Про це сьогодні оголосив президент США Джо Байден, повідомляє Час Пік.

"Сьогодні я оголошую, що Сполучені Штати націлилися на головну артерію російської економіки. Ми забороняємо будь-який імпорт російської нафти та газу", – заявив Байден.

За його словами, заборона на російські нафту і газ має сильну двопартійну підтримку в Конгресі та в країні.

"Американці згуртувалися, щоб підтримати народ України, і ясно дали зрозуміти, що ми не братимемо участь у субсидіюванні війни Путіна", - наголосив Байден.

Він зазначив, що заходи, які вводяться проти РФ, завдають збитків і США - підвищуються ціни на пальне. Але влада США зробить усе можливе, щоб мінімізувати ризики для своїх громадян.

Байден також заявив, що Путіну ніколи не вдасться захопити всю Україну.

"Путін, схоже, сповнений рішучості продовжувати свій кривавий шлях, чого б це не коштувало. Він уже перетворив два мільйони українців на біженців. Росія може й надалі просуватися жахливою ціною, але це вже ясно: Україна ніколи не стане перемогою Путіна. Путін може взяти місто, але він ніколи не зможе утримати країну. І якщо ми сьогодні не відповімо на напад Путіна на глобальний мир і стабільність, завтра ціна свободи та американського народу буде ще вищою", - сказав президент США.

Як повідомлялося, Росія вже втратила в Україні 12 тисяч військових і понад 1000 одиниць бойової техніки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: