16.03.2022, 15:12

Росію з ганьбою викинули з Ради Європи

Марина Началова | Всі новини автора

Незважаючи на те, що вчора росія сама подала заяву про вихід із Ради Європи, її виключили з цього органу за іншою, більш принизливою процедурою.

Парламентська асамблея Ради Європи майже одноголосно проголосувала за виключення росії, передає Час Пік.

216 членів ПАРЄ проголосували "за", 3 - утрималися, проти виключення росії не проголосував ніхто.

Крім того, ПАРЄ закликала надати Україні засоби ППО.

У заяві ПАРЄ говориться, що росія грубо порушила Статут Ради Європи і не виконує взяті на себе зобов'язання. Асамблея підтвердила непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Колишній народний депутат Борислав Береза ​​пояснив, що означає саме така процедура виключення росії з Ради Європи.

"Вихід Росії з Ради Європи був можливий за двома варіантами. Або за статтею 7, або за статтею 8. Стаття 7 дає можливість самій піти з Ради Європи, гучно грюкнувши дверима. А стаття 8 говорить про те, що їх викинули копняком під зад за грубі порушення. Загалом, за те, що вони мразі.

Так ось, Комітет міністрів Ради Європи проголосував за те, щоб РФ викинути з РЄ згідно зі статтею 8. І це не просто ганьба, а приниження.

Це рішення показує, що Росії не місце серед цивілізованих держав. Це не держава, а якесь нацистське непорозуміння. Ублюдочне по суті та по формі! І я вітаю рішення Ради Європи", - написав Береза ​​у Фейсбуці.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк