18.03.2022, 09:24

Японія вводить додатковий пакет санкцій проти росії

Японии вводит дополнительные санкции против России

Уряд Японії вводить додаткові санкції проти росії через вторгнення в Україну. МЗС Японії оголосило про введення санкцій проти 15 російських фізосіб та 9 організацій.

У новому списку санкцій - 11 депутатів Думи росії, п'ять членів сім'ї банкіра Юрія Ковальчука, а також мільярдер Віктор Вексельберг, повідомляє Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

Зокрема, Кабінет міністрів Японії з метою підтримки міжнародного миру та безпеки заморожує активи офіційного представника МЗС рф Росії Марії Захарової, восьми заступників міністра оборони росії, начальника ГРУ, генерального директора "Рособоронекспорту" тощо.

Крім того, санкції введено проти 9 російських організацій та корпорацій, пов'язаних з військовою, аерокосмічною або військово-морською галуззю, серед яких "Рособоронекспорт", "Вертольоти росії", ПАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація", АТ "Об'єднана суднобудівна корпорація" та.

У Японії на сьогоднішній день кількість російських високопоставлених державних чиновників та бізнесменів, чиї активи було заблоковано, досягло 76, а також 12 російських організацій та корпорацій.

З початку війни в Україні Японія ввела санкції також проти президента росії володимира путіна, а також 12 білорусів, включаючи Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, Японія заборонила експорт до росії та Білорусі 266 товарів та 26 передових технологій.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк