21.03.2022, 17:29

У росії Facebook та Instagram визнали "екстремістськими" і заборонили

Марина Началова | Всі новини автора

Тверський суд Москви за позовом російської генпрокуратури заборонив діяльність соцмереж компанії Meta Facebook та Instagram, визнавши їх "екстремістськими".

Позов був поданий у зв'язку з тим, що платформи відмовлялися видаляти заклики до насильства щодо росіян, зокрема російських військових, повідомляє Час Пік.

"Заборонено діяльність американської транснаціональної холдингової компанії Meta Platforms Inc. з реалізації продуктів - соціальних мереж Facebook і Instagram - на території Росії з підстав здійснення екстремістської діяльності. Дане рішення не поширюється на діяльність месенджера WhatsApp компанії Meta з огляду на відсутність функцій з публічного поширення інформації", - заявили у прес-службі суду.

Прокурор при цьому уточнив, що росіян не каратимуть за користування Facebook та Instagram. Однак людину можуть притягнути до відповідальності за публічну демонстрацію символіки самої компанії або соціальних мереж - "на сайті, на дверях магазину та кафе, на автомобілі, в соцмережах, на постерах, візитках". За це може загрожувати арешт на 15 діб.

Крім того, замовлення реклами в Facebook і Instagram або торгівля акціями Meta можуть бути прирівняні до фінансування екстремістської діяльності.

Нагадаємо, вчора хакери зламали "ВКонтакте" та почали розсилати росіянам повідомлення з правдою про війну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: