23.03.2022, 15:40

З росії повідомляють про загадкове зникнення Шойгу та голови генштабу Герасимова

У Росії зник міністр оборони Сергій Шойгу. Він не з'являвся на публіці майже два тижні, хоча зазвичай проявляє високу активність у ЗМІ.

Про це повідомили російські видання "Медіазона" та "Агентство", передає Час Пік.

З початку широкомасштабного вторгнення в Україну шойгу з'являвся у ЗМІ майже щодня, але після 11 березня різко зник.

У той день міністерство повідомляло, що шойгу провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Хулусі Акаром. Того ж дня міноборони росії поширило відео, на якому шойгу відвідує військовий госпіталь і вручає нагороди російським військовослужбовцям, які брали участь у «спеціальній військовій операції».

18 березня шойгу згадується в повідомленні на сайті кремля, в якому йдеться, що путін обговорив з постійними членами Ради безпеки «хід спецоперації в Україні». Згідно з повідомленням, на засіданні був присутній, зокрема, шойгу. Відео та фотографій з наради не публікувалося.

Того ж дня, 18 березня, на «Першому каналі» вийшов сюжет про те, як шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося про те, що подія сталася «сьогодні», проте картинка в сюжеті співпадала з відео, опублікованим на сайті міноборони 11 березня.

Остання новина у профілі шойгу на сайті міноборони також датована 11 березня.

В оточенні шойгу говорять про його хворобу – проблеми з серцем.

Примітно, що зник не лише шойгу. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу збройних сил росії Валерія Герасимова.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував зникнення шойгу.

Як уже повідомлялося, за місяць війни проти України росія втратила більше військових і танків, ніж в Афганістані за 10 років.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: