31.03.2022, 08:58

У Литві затверджено список ворожих держав та територій

В Литве утвержден список враждебных государств и территорий

У Литві було затверджено список ворожих держав та територій. На підставі цього списку можна буде виключати зареєстровані там компанії із тендерів на держзакупівлі або розривати вже укладені договори.

Уряд Литви затвердив список ворожих держав та територій, підготовлений Міністерством економіки та інновацій, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Список ворожих держав та територій включає росію, Білорусь, анексований український Крим, непідконтрольну молдавському уряду територію Придністров'я та непідконтрольні уряду Грузії Абхазію та Цхінвальський регіон.

17 березня литовський Сейм в екстреному порядку ухвалив поправки до законів про закупівлю, які встановлюють обмеження на співпрацю з компаніями, зареєстрованими у ворожих державах або територіях, а уряду було доручено скласти список ворожих держав.

"Досі у замовників не було підстав відхиляти тендери або розривати державні контракти, якщо пропоновані товари надходять з країн ризику або коли постачальники пов'язані з такими країнами. Згідно із затвердженим списком держав, закупники зможуть приймати рішення не фінансувати ці ворожі держави за допомогою державних закупівель", - заявила міністр економіки та інновацій Аушріні Армонайте.

Такий перелік буде діяти до збереження в країні надзвичайного стану, а також в інших випадках, встановлених урядом Литви.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк