06.04.2022, 07:50

США нададуть Україні додаткову військову допомогу на 100 млн доларів

ФОТО: U.S. ARMY

Сполучені Штати нададуть Україні додаткову військову допомогу на 100 млн доларів, зокрема, на протитанкові системи Javelin.

США нададуть Україні додаткову військову допомогу на тлі новин про звірства російських окупантів у Бучі. Як ]]>повідомляє]]> прес-служба Держдепу США, про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен, передає Час Пік.

"Світ шокований і вражений звірствами, скоєними російськими військами у Бучі та по всій Україні. Сили України мужньо продовжують захищати свою країну та свою свободу", – йдеться у повідомленні.

Держсекретар зазначив, що США, їхні союзники та партнери працюватимуть над документуванням повідомлень про військові злочини РФ та наданням інформації у відповідні органи, щоб притягнути винних до відповідальності.

"Я санкціонував сьогодні за дорученням президента негайне виділення допомоги в галузі безпеки на суму до 100 мільйонів доларів, щоб задовольнити гостру потребу України у додаткових протитанкових системах. Цей дозвіл є шостим вилученням зброї, обладнання та предметів постачання із запасів Міністерства оборони для України з серпня 2021 року", – заявив Блінкен.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк