06.04.2022, 08:52

Вашого президента звинувачують у скоєнні військових злочинів: Джонсон записав відеозвернення до росіян

Борис Джонсон

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон записав відеозвернення до росіян та закликав їх шукати правдиву інформацію про війну в Україні.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон опублікував відеозвернення до жителів РФ, у якому закликає їх шукати правдиву інформацію про війну в Україні, яку розв'язав російський президент. Відповідне звернення глава британського уряду 5 квітня опублікував у Twitter, повідомляє Час Пік.

Джонсон почав своє звернення російською мовою: "Росіяни гідні правди, вони гідні того, щоб дізнатися про факти".

Джонсон

Він розповів, що звірства російських військових у Бучі, Ірпені та інших українських містах жахнули весь світ. Він закликав росіян завантажувати VPN та шукати правдивої інформації про страшну війну в Україні.

На його думку, російський президент приховує правду від свого народу, бо якби вони бачили, що насправді відбувається в Україні, то не могли б підтримувати війну.

"Звірства, вчинені російськими військами в Бучі, Ірпені та інших місцях України, жахнули світ... Звіти настільки шокують, настільки втомливі, що не дивно, що ваш уряд прагне приховати їх від вас... Ваш президент знає, що якщо б ви могли бачити, що відбувається, ви не підтримали б його війну.

Злочини є плямою на честі самої Росії - плямою, яка ставатиме дедалі більше, а змити її буде все важче.

І коли ви знайдете правду, поділіться нею. Винних буде притягнуто до відповідальності. І історія запам'ятає, хто дивився в інший бік. Вашого президента звинувачують у скоєнні воєнних злочинів. Але я не можу повірити, що він діє від вашого імені", – сказав Джонсон.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк