08.04.2022, 14:27

Путін та Лавров повинні відповідати перед військовим трибуналом – Штайнмайєр

Президент Германии Франк-Вальтер Штайнмайер

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав скликати трибунал з військових злочинів президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що всі, хто несе політичну відповідальність за військові злочини в Україні, мають бути притягнуті до відповідальності. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому журналу Der Spiegel, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

На запитання, чи повинні Путін та Лавров з'явиться в суді ООН у Гаазі Штайнмайєр відповів:

"Будь-хто, хто несе відповідальність за ці злочини, повинен буде відповісти. У тому числі солдатів. В тому числі воєначальники. І, звичайно ж, ті, хто несе політичну відповідальність".

Штайнмайєр додав, що ситуація в Бучі жахлива, і йому важко переносити ті криваві фото. Але він наголосив, що це ще раз доводить, що означає злочинний напад Росії на Україну. Він зазначив, що те, що сталося в Бучі, не можна залишити без покарання причетних до цього.

"Фотографії з Бучі жахливі, я їх ледве виношу, серце розривається. Вони ще раз показують, що означає злочинний напад Росії на Україну, які страждання та смерть він несе", - сказав Штайнмаєр.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк