09.04.2022, 11:58

На Кайманових Островах заморозили понад 7 млрд доларів російських активів

Каймановы Острова

Кайманові Острови, одна з найбільших офшорних зон на Карибах, заморозили близько 7,3 млрд доларів активів, пов'язаних з РФ.

Уряд Кайманових Островів заморозив активи громадян РФ, проти яких діють санкції Великої Британії, на більш ніж 7 млрд дол. Про це повідомляє місцеве видання Cayman Compass, передає Час Пік.

"Кайманові Острови застосовують санкції Великої Британії та вносять більше 800 рішень про заморожування активів проти російських фізичних та юридичних осіб", - пише видання.

Зазначається, що місцеві постачальники фінансових послуг передали понад 400 бланків звітності щодо цього.

За даними джерел, влада островів сформувала робочу групу, яка прийматиме рішення щодо реалізації санкцій. Очікується, що до групи увійдуть представники губернатора, фінансової системи, цивільної авіації та морського транспорту.

"Нагадаю, що це популярна у росіян офшорна зона, і тут така неприємність", – написав голова Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.

Довідка: Кайманови Острови відносяться до Британських заморських територій і розташовані на трьох островах у західній частині Карибського моря. Найбільший острів території, Великий Кайман, славиться своїми морськими курортами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк