12.04.2022, 16:23

Росія набирає резервістів, стягуючи підкріплення з далеких куточків, - розвідка Британії

Ольга Ранська | Всі новини автора
резервисты

З початком війни в Україні Міністерство оборони в Лондоні щодня публікує звіт про становище на фронті. Вона створюється з урахуванням актуальної розвідувальної інформації. Сьогодні розвідка публікує дані про значний збір резервістів на всій території РФ.

Російські війська продовжують виведення з Білорусі та перекидаються до регіону Донбасу в рамках підготовки до вирішальної битви з українською армією, повідомляє Час Пік із посиланням на розвіддані британської розвідки.

Згідно зі звітом британського міністерства, діяльність російських на сході України набиратиме обертів у найближчі 2-3 тижні. Вже зібрано близько 40 тисяч одиниць наступальної сили і очевидно, що буде ще більше. Зокрема, розвідка повідомляє, що в РФ набирають резервістів, які залишили діючу армію після 2012 року. Найбільш масове залучення спостерігається у найвіддаленіших куточках РФ. Цікаво, що Москва задіяна в цьому процесі мінімумально.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у РФ призначили нового командувача "спецоперацією" в Україні. Аналітики з'ясували, наскільки може змінитись стратегія Кремля у зв'язку з новим призначенням та дійшли висновку, що не критично.

Крім того, вчора зафіксовано рух великої колони російських військ у бік Донбасу у районі Ростовської області.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк