18.04.2022, 12:06

"Один відкрив рота - всі постраждали": Військовий експерт розповів про "розбір польотів" у флоті РФ після затоплення "Москви"

Ольга Ранська | Всі новини автора
Москва

У Севастополі командування ЧФ та вище начальство проводять роз'яснювальні бесіди з членами екіпажу крейсера «Москва» та – особливо – їхніми родичами. Родичам пояснюють, що компенсації сім'ям загиблих, які зникли безвісти та пораненим безпосередньо залежать від їхнього мовчання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра оборони України Олексій Копитько, передає Час Пік.

Також вони нагадують, що іпотеки самі себе не заплатять, що службові квартири потрібні багатьом. І що не обов'язково всім родичам тих, хто вже нецікавий флоту, жити у Криму, Сизрань та Тамбов – чудові міста.

"Розсудливість і лояльність"

Червоною ниткою проходить сигнал, що члени екіпажу, що вижили, в першу чергу – комсклад, тепер глобально вважаються лузерами. Бо погробити такий корабель – це особливий талант. Їм прямо кажуть, що ступінь приниження та подальша кар'єра (якщо це можна назвати кар'єрою) залежать від колективної (!) розсудливості та лояльності. Тобто, один відкрив рота – всі постраждали.

Настрої – нижче плінтуса

Віддана команда організувати посилене спостереження за тими, хто вижив на тлі зростання суїцидальних настроїв. Загалом моральний клімат у флотському середовищі – нижче плінтуса. Усі бачать і обговорюють скотинне ставлення до екіпажу. Знадобиться час, щоб привести всіх до тями.

Командування ЧФ повідомляє вищому начальству, що необхідна пауза на відновлення. Бо високий ризик рукотворних поломок кораблів через небажання моряків наражати себе на ризик під час путінської авантюри.

Командування ПВО пропонує командуванню ЧФ заткнутися та працювати з людьми. Від швидкої розправи командування ЧФ поки що рятує небажання ще більше посилювати негатив.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: