23.04.2022, 08:03

Франція передасть Україні САУ "Цезар" та протитанкові ракети

Марина Началова | Всі новини автора

Франція відправить в Україну самохідні артилерійські установки Caesar ("Цезар") власного виробництва та навчить наших військових ними користуватися.

Про це повідомив президент Франції Емманюель Макрон в інтерв'ю виданню Ouest-France, передає Час Пік.

Він зазначив, що Україні надають також партію протитанкових ракет "Milan".

Відповідаючи на запитання про критику з боку України щодо недостатнього постачання озброєнь від Франції та Німеччини, Макрон заявив, що нещодавно обговорював це питання з канцлером ФРН Олафом Шольцем.

"Ми, як і раніше, поставляємо значну кількість обладнання, від Milan до Caesar, в тому числі кілька видів зброї. Я думаю, що ми повинні продовжувати йти цим шляхом. Але при цьому є червона лінія, яка полягає в тому, щоб не вступати у війну", - сказав Макрон.

За інформацією Ouest-France, Франція передасть Україні 12 одиниць САУ "Цезар" і навчить 40 українських військових ними користуватися. Джерела видання в урядових колах повідомляють, що постачання озброєння Україні йде "повним ходом", і нові потужності з'являться на полі бою "на початку травня".

Caesar - 155-мм самохідна артилерійська установка, розроблена та вироблена французькою фірмою Nexter. Максимальна дальність стрільби досягає 42 км, швидкість роботи – 6-8 пострілів за хвилину.

Дивіться ще: "Ювелірна робота": Як захисники Луганщини знищують танки ворога у Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк