24.04.2022, 13:38

Туреччина закрила небо для російських літаків, які прямують до Сирії

Турция закрыла небо для российских самолетов

Туреччина закрила свій повітряний простір для російських військових та цивільних літаків, які прямують до Сирії.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив про закриття неба для всіх російських літаків, які прямують до Сирії, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

За словами Чавушоглу, дозволи видавалися на три місяці, термін дії останнього минув у квітні, і Туреччина його не продовжувала.

"Ми закрили повітряний простір для військових літаків Росії, і навіть для цивільних літаків, які летіли до Сирії та відвозили солдатів. Ми давали дозволи на три місяці. Вони мали дозвіл до квітня", - заявив Мевлют Чавушоглу.

Нагадаємо, через турецький повітряний простір йде найкоротший шлях із РФ до Сирії. Його закриття означає, що РФ доведеться використати повітряний простір над Іраном та Іраком.

Глава МЗС зауважив, що Туреччина продовжує посередницькі зусилля щодо переговорів РФ та України. За його словами, продовжуються переговори у робочих підгрупах, а також існує попередня згода президентів України та РФ на зустріч у Туреччині.

За словами Чавушоглу, Туреччина не бере участі у санкціях проти РФ.

"Ми є країною, яка не бере участі в санкціях. Якщо компанія з РФ хоче вести бізнес, вона повинна дотримуватися наших законів і норм міжнародного права", - сказав глава турецького МЗС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк