26.04.2022, 19:39

Росію позбавили права на проведення ЧС-2023 з хокею

хоккей

Міжнародна організація хокею на льоду (IIHF) відкликала права на проведення чемпіонату світу з хокею у Росії, пояснюючи це необхідністю дотримання безпеки та благополуччя всіх гравців, офіційних осіб, ЗМІ та вболівальників.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 26 квітня, на засіданні Ради IIHF у швейцарському Цюріху, передає Час Пік із посиланням на офіційний сайт організації.

"Рішення про перенесення заходу було прийнято в першу чергу з міркувань безпеки та благополуччя всіх гравців, офіційних осіб, ЗМІ та вболівальників. Як і у випадку з більш раннім рішенням Ради про скасування чемпіонату світу серед юніорів 2023 року, який мав пройти в Омську та Новосибірську, Росія, Рада висловила серйозне занепокоєння щодо безпечної свободи пересування гравців та офіційних осіб до Росії, з неї та всередині неї", - йдеться у повідомленні.

Турнір мав проходити у Санкт-Петербурзі з 5 по 21 травня. Новий господар чемпіонату світу визначиться на щорічному конгресі IIHF у фінському Тампере. Його заплановано на останню декаду травня.

Читайте також:

FINA позбавила росію права на проведення чемпіонату світу з плавання

Тенісистів з Росії та Білорусі відсторонили від участі у "Вімблдоні"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: