29.04.2022, 14:53

Польща передала Україні понад 200 танків та кілька десятків БМП

Марина Началова | Всі новини автора

Польща поставила в Україну понад 200 танків Т-72 – цього вистачить для формування двох бригад.

Також в Україну доставлено кілька десятків бойових машин піхоти, повідомляє "]]>Польське радіо]]>", передає Час Пік.

Заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевич зазначив: "Посилаючись на повідомлення прем'єра Матеуша Моравецького щодо військової допомоги українській стороні, вона перевищила вже 7 мільярдів злотих (1,5 млрд євро)".

Серед зброї, переданої Польщею Україні, - самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика", ракетні системи залпового вогню "Град", ракети "повітря-повітря" для літаків МіГ-29 і Су-27.

Окрім важкої техніки, Польща поставила Україні безпілотники польського виробництва WB Electonics, які використовуються для розвідки. В Україні повідомляли про наявність у країні польських дронів Warmate, аналогічних американським Switchblade.

Крім того, Польща передала Україні переносні зенітно-ракетні комплекси "Перун", які вже мають на своєму рахунку, поки що непідтверджені офіційно, збиті російські вертольоти. Польща також передає Україні велику кількість боєприпасів.

Танки Т-72 вже передала Україні Чехія. Польща має майже 400 одиниць цієї військової техніки. Частину з них, за рішенням керівництва оборонного відомства, у 2019 році було модернізовано, здебільшого з погляду вогневої потужності цих танків. Українській армії Польща передає насамперед танки, які не пройшли модернізацію.

Нагадаємо, Палата представників США підтримала закон про ленд-ліз для України.

Тим часом Повітряне командування "Південь" отримало ЗРК С-300 від країн-партнерів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк