01.05.2022, 20:18

У Конгресі США внесли резолюцію про дозвіл використовувати армію в Україні: у яких випадках

Марина Началова | Всі новини автора

Член Палати представників Конгресу США Адам Кінзінгер (республіканець зі штату Іллінойс) оголосив про внесення спільної резолюції, яка дозволяє використовувати збройні сили США для захисту територіальної цілісності України.

Про це повідомляється в ]]>прес-релізі]]> на офіційному сайті Кінзінгера, передає Час Пік.

Зазначається, що, згідно з резолюцією, застосування армії США на території України буде можливим у разі ескалації Путіним несправедливої ​​війни проти нашої держави.

"Цей дозвіл на використання військової сили для захисту союзників Америки від 2022 року уповноважує президента Сполучених Штатів використовувати наші сили для реагування на сценарій, в якому Російська Федерація застосує хімічну, біологічну або ядерну зброю проти України", - йдеться у прес-релізі.

"Після Другої світової війни Америка ясно виклала нашу позицію: наша відданість свободі поставила автократів на захист і зміцнила демократії у всьому світі. Останнім десятиліттям ми бачили, як ця рішучість похитнулася, і тирани, такі як Володимир Путін, скористалися цією вразливістю. Сьогодні у Америки є можливість знову заявити про свою підтримку людей, які прагнуть свободи, і твердо протистояти авторитаризму. Поговоривши з держсекретарем Блінкеном і вислухавши його серйозне занепокоєння з приводу застосування Путіним хімічної зброї, я впевнений, що Сполучені Штати продемонструють міжнародному співтовариству, що ми не потерпимо безглуздого насильства. Мої колеги і я з нетерпінням чекаємо на зустріч із держсекретарем Блінкеном, щоб забезпечити притягнення Росії до відповідальності за будь-які порушення міжнародного права", - заявив Кінзінгер.

Тим часом у Міноборони США показали, як вантажать бронетранспортери M113 для України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: