11.05.2022, 09:59

У Сенаті США зареєстровано резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму

Сенат США

У Сенаті США зареєстрували резолюцію щодо визнання РФ державою-спонсором тероризму. Співавторами документа є сенатори від обох партій – демократ Річард Блументаль та республіканець Ліндсі Грем.

Два сенатори США оприлюднили резолюцію, у якій закликають адміністрацію Джо Байдена визнати РФ державою-спонсором тероризму, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

У резолюції американські сенатори закликають держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати РФ державою-спонсором тероризму через повномасштабну війну проти України, а також інших військових злочинів росіян у Чечні, Сирії та на Донбасі з 2014 року.

"Це визнання буде важливим в американському законодавстві. Є лише чотири країни, які мають таке визнання: Куба, Сирія, Іран та Північна Корея. Ми намагаємося включити до цього списку Росію, щоб вона була п'ятою...

Протягом 20 років Путін уникав відповідальності за вбивства. Тому зараз настав час визнати його тим (терміном), що відповідає його діям. Він – терорист. І Росія - у руках держави-терориста, яким керує Путін", - заявив під час презентації резолюції сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

"Росіяни спонсували тероризм роками і роками, і вони мають за це відповідати...", - сказав сенатор-демократ Річард Блументаль.

Нагадаємо, проти країн зі статусом держави-спонсора тероризму запроваджуються такі санкції: обмеження на іноземну допомогу США; заборону на експорт і продаж оборонної продукції; певний контроль за експортом товарів подвійного використання, а також різні фінансові та інші обмеження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк