21.05.2022, 09:49

"Рамштайн-2": Представники понад 40 країн знову обговорять стратегію допомоги Україні

"Рамштайн-2"

Координаційна група з надання військової допомоги Україні проведе другу зустріч на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Міністр оборони США Ллойд Остін наступного тижня проведе друге засідання глав оборонних відомств країн НАТО та їхніх партнерів, які готові допомогти Україні. Про це заявив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі на брифінгу 20 травня, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

"Друга зустріч Контактної групи з оборони України відбудеться у понеділок. Вона пройде онлайн. Міністр Ллойд приєднається до Пентагону", - сказав Кірбі.

Він додав, що глава Міністерства оборони США Ллойд Остін вже надіслав міністру оборони України Олексію Резнікову повідомлення про зустріч.

Зустріч пройде 23 травня в онлайн-форматі, у ній візьмуть участь понад 40 держав. До складу групи входять країни, які бажають допомогти Україні у боротьбі з російськими окупантами. Передбачається, що на зустрічі союзники обговорять та узгодять обсяг подальшої військової допомоги Україні.

Перше засідання учасників цієї групи відбулося 26 квітня на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, де міністри оборони майже 40 країн започаткували колективну групу підтримки України, мета якої – задовольнити оборонні потреби ЗСУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк