03.06.2022, 12:28

Масштабна пожежа у Москві: вогнем охоплено бізнес-центр із людьми

Масштабный пожар в Москве

У російській столиці спалахнула масштабна пожежа в бізнес-центрі "Гранд Сетунь Плаза". Пожежі присвоєно найвищий ступінь складності - п'ятий. Всередині будівлі, що горить, знаходяться люди.

У західній частині Москви 3 червня спалахнув великий бізнес-центр "Гранд Сетунь плаза". Вогонь миттєво поширився по всій будівлі, охопивши кілька поверхів. Площа пожежі становить понад 1000 квадратних метрів, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

На місці працюють понад 340 рятувальників та близько 100 одиниць техніки, зокрема пожежні гелікоптери КА-32. На місце події прибув голова МНС РФ.

За різними даними, рятувальники евакуювали з бізнес-центру близько 125 людей. Проте повідомляється, що всередині будівлі можуть бути люди.

За даними російського Telegram-каналу Baza, за попередньою інформацією, спалахнула обшивка центрального входу, горять чотири поверхи будівлі. Повідомляється, що частина людей, заблокованих в офісному центрі, вийшли на дах. Інші знаходяться на 5, 6 та 7 поверхах.

"Під час пожежі в "Сетуні Плаза" постраждали як мінімум 11 людей. Зараз їм надається допомога.
Один із постраждалих перебуває у важкому стані, його відправлено до шпиталю ім. Скліфосовського",
- повідомляє Telegram-канал Baza.

У МНС вважають, що ймовірною причиною пожежі міг стати підпал. Також серед версій розглядається коротке замикання через неправильний монтаж освітлення на фасаді.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк