07.06.2022, 07:58

Японія ввела новий пакет санкцій проти РФ та Білорусі

Япония ввела новый пакет санкций против РФ и Беларуси

Японія запроваджує нові санкції проти РФ та Білорусі через вторгнення в Україну. Цього разу обмеження торкнулися двох російських та одного білоруського банку.

Уряд Японії повідомив про запровадження нових санкцій проти РФ та Білорусі. Про це 7 червня ]]>повідомляється ]]>на сайті Міністерства закордонних справ Японії, передає Час Пік.

Санкції накладено на "Московський кредитний банк", "Россільгоспбанк" та "Белінвестбанк" (Білоруський банк реконструкції та розвитку).

Усі три банки на початку червня потрапили в шостий пакет санкцій Європейського союзу, який вирішив відключити їх від SWIFT.

Рішення японського уряду передбачає заморожування активів цих установ, які можуть бути на території країни.

У МЗС також повідомили, що Японія запровадить заборону на експорт у РФ товарів, які сприяють зміцненню промислової інфраструктури. Про яку саме продукцію йдеться, поки не уточнюється.

Раніше повідомлялося, що Японія оголосила нові санкції проти 133 громадян РФ та "ЛДНР" через війну проти України. Також до списку включено 70 компаній.

Крім того, Японія розширила список санкцій товарів, заборонених до експорту в РФ. До списку включено високотехнологічне обладнання, у тому числі 3D-принтери та обладнання для проведення квантових обчислень.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк