13.06.2022, 13:00

Путін давно перейшов червону межу, - Хіларі Клінтон

Хиллари Клинтон

Колишній державний секретар США Хілларі Клінтон підтримала позицію президента України Володимира Зеленського щодо повного звільнення окупованих територій та розкритикувала президента Франції Емманюеля Макрона за його заклики "не принижувати Росію".

За словами Хілларі Клінтон, російський диктатор Володимир Путін давно перейшов межу, а остаточним успіхом у поточній ситуації має стати поразка РФ. Про це вона ]]>заявила ]]>в інтерв'ю France Culture, повідомляє Час Пік.

На думку політика, час для реальних переговорів між Україною та РФ ще не настав.

"Я за українців, а це означає, що не можна передчасно поспішати з переговорами, я думаю, що остаточним успіхом буде поразка Путіна. І в цьому я можу лише погодитися з тим, про що просять президент Зеленський та його уряд, тобто тотальний вихід з окупованих територій в Україні", - сказала Клінтон.

Перебуваючи в Парижі Хілларі Клінтон різко відреагувала на слова французького президента Емманюеля Макрона, який заявив, що західним лідерам не варто "принижувати Росію". Вона назвала позицію Макрона "застарілою" та наголосила, що, на її думку, "Путін давно перейшов червону межу".

"Путін бачить себе "Петром Великим", який понад 20 років вів безперервну війну проти Швеції, проти країн Балтії, Скандинавії та Півночі. Ймовірно, що ті, хто перебуває на передовій, на першій лінії російської агресії, як прибалтійські чи польські лідери, повинні мати набагато чіткіше уявлення про те, хто такий Путін насправді і якими є його цілі", – заявила Клінтон.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк