26.06.2022, 17:43

Завтра Росія офіційно опиниться у дефолті, - експерт

Віктор Білий | Всі новини автора

Росія знаходиться в кілька годин від дефолту: вночі з неділі на понеділок закінчується пільговий період для виплати близько 100 млн доларів платежів за держоблігаціями.

27 травня РФ мала погасити доларовий борг, і повідомила, що зробила це достроково. Але гроші не дійшли до адресатів. Про це повідомляє бізнесмен і блогер Роман Шрайк, передає Час Пік.

"30 днів, які додатково даються на погашення, закінчуються, і це означає, що завтра Росія офіційно опиниться в дефолті. Про всяк випадок нагадаю, що горде звання дефолтнутої країни в цьому випадку означає лише ще одне ганебне тавро", - написав блогер.

За його словами, значного впливу на російські фінанси воно не вплине. "Потрібно чекати, коли ембарго перекриє потік нафтобаксів. Хоча варто зазначити, що РФ намагається наблизити катастрофу, запроваджуючи газове самоембарго. Побажаємо їм удачі".

Нагадаємо, що Мінфін США відмовився продовжити ліцензію, яка дозволяє Росії здійснювати виплати в доларах для обслуговування зовнішнього боргу. 27 травня РФ невелика виплата доларового боргу. Виплатити вона його технічно не зможе, тож ще через 30 днів настане формальний дефолт.

Читайте також: Джонсон та Макрон бачать можливість перелому ходу війни в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк