30.06.2022, 09:01

"Та немає там ніякого теракту": як Путін прокоментував ракетний удар по ТЦ у Кременчуці

ракетный удар по ТЦ в Кременчуге

Російський президент Володимир Путін цинічно заявив, що армія РФ не завдає ударів по цивільних об'єктах в Україні й не вважає терактом влучення російської ракети по ТЦ "Амстор" у Кременчуці.

Президент РФ Володимир Путін після Каспійського саміту в Туркменістані, відповідаючи на запитання журналістів про атаку на торговий центр у Кременчуці, заявив, що "не було ніякого теракту", повідомляє Час Пік.

"Немає там ніякого теракту. Я знаю, і ми багато разів це говорили, показували це, з безпілотників видно, коли розміщують зброю, комплекси РСЗВ, артилерію, важку техніку загалом у житлових кварталах, ще десь. Просто так "по полях" у нас ніхто не стріляє.

Як правило, це робиться в результаті розвіданих цілей. Впевнений, що у цьому випадку все те ж саме. Ну ховають техніку особливо західну у всякі ангари, ринки, заводи, в цехах, де техніку ремонтують, упорядковують.

По жодних цивільних об'єктах російська армія ударів не завдає. Немає необхідності. У нас є всі можливості для того, щоб визначити, що де знаходиться, – і за наявності сучасної високоточної зброї великої дальності, досягати цих цілей. Але в деталях я, звичайно, дізнаюся, коли повернуся до Москви", - заявив Путін.

Раніше глава МЗС РФ вже озвучив одну з версій Кремля, заявивши, що ракетного удару по торговому центру не було, нібито, бомбили ангар з американською та європейською зброєю та боєприпасами. А в результаті детонування боєприпасів спалахнув торговий центр, що стоїть поруч.

Президент України Володимир Зеленський опублікував відео, на якому зафіксовано момент влучення ракети по ТЦ "Амстор" у місті Кременчук Полтавської області. Це відео спростовує фейки російських пропагандистів про те, що цілеспрямованої атаки на ТЦ нібито не було.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк