29.06.2022, 08:43

"Вони хотіли вбити якнайбільше людей": Зеленський показав відео влучення російської ракети в ТЦ у Кременчуці

Кременчуг

Президент України Володимир Зеленський опублікував відео, на якому зафіксовано момент влучення ракети по ТЦ "Амстор" у місті Кременчук Полтавської області. Це відео спростовує фейки російських пропагандистів про те, що цілеспрямованої атаки на ТЦ, нібито, не було.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська ракета цілеспрямовано вдарила по ТЦ "Амстор" у Кременчуці. Відеопідтвердження цьому опубліковано у вечірньому зверненні президента, повідомляє Час Пік.

Зеленський показав у своєму зверненні момент влучення російської ракети до ТРЦ "Амстор" у Кременчуці.

"Хочу сказати про відповідальність тих російських пропагандистів, які брешуть про цей терор, які намагаються виправдати дії російської армії. Кожен із вас також буде покараний. Ми маємо всі докази того, що роблять російські військові проти наших людей. Сьогодні я хочу завершити це звернення одним із таких доказів, щоб ніхто не смів обманювати щодо ракетного удару по торговельному центру в Кременчуці. Російська ракета вдарила саме по цьому об’єкту, цілеспрямовано. Очевидно, що такий був наказ. Очевидно, що такі координати отримали російські вбивці для цієї ракети. Вони хотіли вбити якнайбільше людей у мирному місті, у звичайному торговельному центрі", – сказав Зеленський.

Після ракетного удару по ТЦ у мирному Кременчуці, кремлівські пропагандисти дуже постаралися, щоб російський медіа-простір заповнили різні фейки про загибель людей внаслідок ракетної атаки на Кременчук. Не залишилися осторонь Міноборони РФ та МЗС РФ. Нахабної та цинічної брехні, окрім зомбованих росіян, не вірять у всьому світі.

Декілька таких фейків розвінчав мер Кременчука Віталій Малецький. Росіяни говорять про те, що ТЦ давно не працював, що там загинуло понад 200 осіб, а на лікування постраждалих, а також на поховання загиблих у влади немає грошей.

За словами Малецького, торговельний центр працював у звичайному режимі, і щодня його відвідували тисячі людей. Внаслідок цинічної атаки росіян на ТЦ вже відомо про 25 загиблих (на місці трагедії виявлено 18 тіл та 7 останків тіл загиблих), розбір завалів триває. Всі поховання будуть за міські кошти. Постраждалі забезпечені всім необхідним, крім того, ведуться переговори з Німеччиною щодо подальшого прийому постраждалих, які потребують спеціального лікування та протезування.

Кременчуг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк