03.07.2022, 18:25

У Туреччині затримали російське вантажне судно, яке перевозило українське зерно

Віктор Білий | Всі новини автора

У Туреччині затримали російське вантажне судно, яке перевозило українське зерно. Судно затримали турецькі митники, котрі консультувалися з українською стороною.

Інформацію підтвердив посол України у Туреччині Василь Боднар в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

Вже 4 липня слідчі розпочнуть з'ясування походження зерна та визначать, чи вкрали його російські найманці.

"Наш запит до прокуратури передано. Ми сподіваємося, що судно заарештують, майно також конфіскують і притягнуть до відповідальності причетних до цієї угоди", - наголосив посол.

За непідтвердженими даними, затримане судно належить казахстанській компанії KTZ Express, але орендовано російською компанією Green-Line. Воно прямувало з порту Бердянська. Влада Туреччини поки не підтвердила інформацію про затримання судна.

"З цим судном особлива ситуація, оскільки воно вперше намагалося використати тимчасово окупований порт Бердянська і за документами з цього порту зайти до турецького. Звичайно, це нелегально і, чесно кажучи, велике нахабство. Фактично, це спроба "пробити" такий коридор виходу з окупованих портів, щоб користуватися цією можливістю і вивозити наше майно. Є інша ситуація, яка стосується окупованого Криму. Ці кораблі, що виходять із Криму, прямують із документами з російських портів", - розповів Боднар.

Читайте також: У Мінкульті Німеччини закликали "не бойкотувати" російську культуру

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: