03.07.2022, 21:09

Єлизавета II розпочала передачу частини своїх повноважень принцу Чарльзу

Віктор Білий | Всі новини автора

Королева Великобританії Єлизавета II розпочала передачу спадкоємцю престолу принцу Уельському Чарльзу частину своїх обов'язків глави держави.

Після платинового ювілею розклад монарха змінився. Деякі з найважливіших та офіційних обов'язків тепер виконуватиме 73-річний принц Чарльз, передає Час Пік з посиланням на Daily Mail.

Поки Єлизавета II залишається главою держави та главою нації, але вона з'являтиметься лише "там, де це доречно чи необхідно". До них відносяться відкриття парламенту, призначення прем'єр-міністра, нанесення та прийняття державних візитів. Ці конкретні обов'язки були пом'якшені більш розпливчастими формулюваннями, за якими роль королеви містить низку парламентських і дипломатичних обов'язків, і що вона приймає інші глави держав.

Конкретні заходи в Sovereign Grant Report були замінені на більш загальну роль Єлизавети за натхненням "єдності та національної ідентичності". З шести ключових подій Королівського календаря офіційне відкриття парламенту було видалено, а решту цього року очолить принц Уельський.

Читайте також: У Туреччині затримали російське вантажне судно, яке перевозило українське зерно

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: