13.08.2022, 09:52

У маєтку Трампа ФБР знайшло 11 пакетів секретних документів

Марина Началова | Всі новини автора

Агенти ФБР провели обшук у резиденції колишнього президента США Дональда Трампа у Флориді та вилучили 11 пакетів секретних документів.

Про це пише The Wall Street Journal, передає Час Пік.

Повідомляється, що деякі документи, позначені як цілком секретні, мали бути доступними лише у спеціальних державних установах.

Агенти ФБР вилучили близько 20 коробок з речами, папки з фотографіями, рукописну записку та помилування союзника Трампа Роджера Стоуна-молодшого. Також, згідно з тристорінковим описом вилученого, в будинку Трампа було виявлено інформацію про президента Франції.

Список включає посилання на один набір документів, позначених як «Різні секретні документи/документи TS/SCI» — абревіатура, що позначає абсолютно секретну/конфіденційну інформацію. Також агенти зібрали чотири комплекти абсолютно секретних документів, три комплекти секретних документів та три комплекти конфіденційних документів. У списку не було більш детальної інформації щодо змісту документів.

Адвокати Трампа стверджують, що колишній президент використав свої повноваження для розсекречення матеріалів перед тим, як залишити свою посаду. Президент має право розсекретити документи, проте є федеральні правила, які визначають цей процес.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: