13.08.2022, 12:00

Кремль готується до тривалої війни з Україною та мобілізує ВПК, - ISW

Марина Началова | Всі новини автора

Кремль намагається мобілізувати промисловість для підтримки тривалих бойових дій в Україні.

Про це повідомляється в щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Посилаючись на Головне управління розвідки Міноборони України, експерти повідомляють, що Кремль ініціював «виробничу мобілізацію» оборонних підприємств на початку серпня, заборонивши деяким співробітникам та всьому керівництву російського державного промислового конгломерату "Ростех" брати відпустки.

У ГУР додали, що Військово-промислова комісія РФ під головуванням президента РФ Володимира Путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення, щоб збільшити витрати на 600-700 млрд. рублів.

Повідомляється, що 12 серпня міністр оборони Росії Сергій Шойгу, ймовірно, відвідав "Уралвагонзавод", найбільший виробник танків у Росії, виробник основних бойових танків Т-72. ГУР раніше повідомляло, що "Уралвагонзавод" зіткнувся з фінансовими проблемами через західні санкції та невиконання зобов'язань щодо держконтрактів.

"Якщо це правда, то візит Шойгу може свідчити про те, що Кремль намагається перезапустити чи розширити діяльність військово-промислового комплексу", - йдеться у звіті ISW.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Кремль, ймовірно, навмисно знищив у боях бригаду, яка звірювала у Бучі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: