19.08.2022, 16:38

Естонія запропонує Єврокомісії запровадити восьмий пакет санкцій проти РФ

эстония

Естонія зробить офіційну пропозицію Єврокомісії щодо запровадження восьмого пакету санкцій щодо РФ, який посилить тиск на країну-агресора.

Згідно з заявою Міністерства закордонних справ Естонії, восьмий пакет санкцій має включати розширені обмеження в економічному, енергетичному і торговому секторах. Крім того, передбачається запровадження додаткових санкцій щодо фізичних та юридичних осіб РФ, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Естонія виступає за те, щоби санкції поширювалися і на поїздки росіян до Європи. Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу стверджує, що Таллінн, добиватиметься політичного консенсусу у всьому шенгенському візовому просторі, щоб запровадити додаткові санкції проти російських громадян.

"Як міністр закордонних справ, я закликаю уряди інших європейських країн запровадити додаткові внутрішні санкції, щоб зупинити поїздки громадян держави-агресора Росії до Європи, та спільно працювати над закриттям шенгенської візової зони для російських громадян", - зазначає Рейнсалу.

Читайте також:

Наприкінці серпня ЄС розгляне питання візових обмежень для росіян.

Латвія має намір обмежити в'їзд росіян на територію країни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк