12.09.2022, 18:45

Цифрова "бавовна": за два тижні IT-армія паралізувала роботу 2400 російських ресурсів

Віктор Білий | Всі новини автора

З 29 серпня по 11 вересня українська IT-армія паралізувала роботу понад 2400 російських онлайн-ресурсів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Час Пік.

Так, з 29 серпня по 11 вересня ІТ-армія призупинила роботу:

  • Найбільших банків РФ. Через паралізовані сервіси найбільших і найважливіших банків РФ, Газпромбанку, Московського Кредит Банку, Радкомбанку росіяни не змогли скористатися онлайн-банкінгом і провести фінансові операції зі смартфона. "До того, "друга армія" не могла отримати зарплати, а їхні рідні - компенсації. До злиднів їм не звикати", - йдеться у повідомленні Мінцифри.
  • Онлайн-сервіси автосалонів. Кіберфахівці призупинили роботу найбільшого онлайн-майданчика з продажу автомобілів та запчастин – Дром.
  • Системи електронного документообігу підприємств молочної продукції. Оптові та роздрібні продавці молочної продукції змушені обробляти документи вручну.
  • Пропагандистські засоби масової інформації. Кібератака вивела з ладу великі російські пропагандистські медіа - Rambler, Газета.Ru, МК.

"Також айтішники подбали про те, щоб на центральних телеканалах Криму школярі та студенти отримали привітання з 1 вересня від Президента України. Продовжуємо нагадувати російським тимчасовим мешканцям, що їм там не місце, бо Крим - Україна", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Росії муніципальні депутати вже 18 округів підписали петицію з вимогою відставки Путіна

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: