21.09.2022, 16:49

Експерт оцінив здатність Росії провести заявлену мобілізацію

Марина Началова | Всі новини автора

Чи зможуть у РФ провести мобілізацію 300 тисяч людей, як сьогодні заявив міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу?

Можливості Росії у цьому плані оцінив військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, повідомляє Час Пік.

У своєму Телеграм-каналі експерт повідомляє, що мобілізаційний запас у РФ - до 2098000 "підготовленого резерву" (умовно). Чисельність армії РФ у мирний час - 912 000 осіб.

"Мобілізаційна напруга - до 65-70 тисяч осіб протягом одного циклу підготовки (наприклад, США під час війни в Перській затоці призвало 106 000 резервістів. Загалом системи мобілізацій у США та в РФ за рівнем ефективності та якості навіть не співставні, 300 тисяч... ага, вже боюся..." - пише Машовець.

За його словами, останній призов на строкову військову службу до лав ЗС РФ - 134 000 (заявлена ​​потреба), надійшло до лав ЗС РФ реально - 91 200 (недобір становив не менше третини - близько 43 000 осіб).

Машовець також наголосив на наявності у структурі кожного регіонального військового командування (військовий округ) військових частин неповного штату (кадрована частина), на складах яких знаходиться на тривалому зберіганні бойова техніка, військове майно та озброєння.

При цьому експерт зазначив, що до 67% озброєння і техніки російської армії вже розконсервовано, кадровані військові частини - майже тотально ліквідовані. Тільки поточна потреба вже розгорнутих формувань ЗС РФ у доукоплектуванні особовим складом досягла середньої позначки 44% від штатної чисельності.

Таким чином, Машовець сумнівається у здатності РФ провести мобілізацію, як того хотіло б керівництво Кремля.

Тим часом, росіяни починають виходити на протести проти мобілізації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк