23.09.2022, 13:56

Toyota закриває завод у Росії та звільняє співробітників

Toyota закрывает завод в России и увольняет сотрудников

Японський автовиробник Toyota припиняє виробництво у Росії. Автоконцерн так і не зміг налагодити постачання комплектуючих в РФ на тлі санкцій. Завод Toyota у петербурзьких Шушарах закривається, співробітників звільняють.

До осені підприємство так і не відновило роботу, тому дилери розпродують залишки авто, які встигли зібрати або ввезти до РФ до запровадження санкційних обмежень, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Toyota закриває завод у Санкт-Петербурзі, на якому випускалися кросовери RAV4 та седани Camry. Майданчик підприємства законсервують для можливого продажу надалі, проте випуск автомобілів на ньому не поновлюватимуть.

Московський офіс Toyota буде оптимізовано. Співробітникам заводу та московського офісу при звільненні обіцяють виплатити компенсацію.

Завод Toyota у Шушарах пропрацював 15 років. Автомобілі Camry та RAV4, окрім РФ, постачали до Казахстану, Вірменії та Білорусі.

З початку березня підприємство перебуває у простої через брак комплектуючих. Раніше компанія Toyota заявляла, що не планує закривати виробництво в РФ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк