30.09.2022, 09:45

У Фінляндії набула чинності заборона на в'їзд для російських туристів

Иллюстративное фото / Открытый источник

Фінляндія заборонила громадянам РФ в'їжджати до країни з туристичними цілями за будь-якими шенгенськими візами. Аналогічні рішення раніше ухвалили Польща, Литва, Латвія та Естонія.

Фінляндія заборонила в'їзд російським туристам. Заборона набула чинності з 30 вересня, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Усім тим, хто перетинає кордон з метою туризму, заборонено в'їзд до країни. Це стосується як тих, хто подорожує шенгенськими візами, раніше виданими Фінляндією, так і тих, хто подорожує шенгенськими візами інших країн", - зазначив міністр іноземних держав. справ країни Пекка Хаавісто.

У фінському уряді вважають, що великий наплив російських громадян, які тікають з країни після оголошення про мобілізацію в РФ, становить загрозу для міжнародних відносин країни.

Як повідомляє Euronews, у закордонному паспорті російського туриста, якому відмовляють у в'їзді, буде зроблено відповідну позначку, а сама віза фактично анулюється.

Однак будуть й винятки. В’їхати до Фінляндії зможуть російські дипломати. Також обмеження не стосуються громадян РФ, які в'їжджають до країни з гуманітарних причин - робота, відрядження, відвідування родичів, вступні іспити до фінських навчальних закладів, лікування.

Візові центри Фінляндії прийматимуть від громадян РФ заяви на гуманітарні візи, але прийом візових заяв буде дуже обмежений.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк