02.10.2022, 12:23

Вийшов весь газ: витік газу на "Північному потоці-2" припинився

Віктор Білий | Всі новини автора

Компанія-оператор Nord Stream 2 AG повідомила Данське енергетичне агентство про відновлення стабільного тиску в трубі, що означає припинення витоку газу.

Про це повідомляє Данська енергетична агенція в Twitter, передає Час Пік.

Про перший Північний потік у повідомленні данської агенції нічого не повідомляється.

"Компанія Nord Stream 2 AG проінформувала Данське енергетичне агентство про те, що зараз на газопроводі NS2 A досягнуто стабільного тиску. Таким чином, це свідчить про те, що витік газу на цьому трубопроводі припинився", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що газопроводи Північний потік-1 та Північний потік-2 були пошкоджені 26 вересня. Падіння тиску зафіксували на трьох із чотирьох ниток у двох різних місцях у Балтійському морі неподалік острова Борнгольм. Сейсмологи зареєстрували підводні вибухи на маршрутах газопроводів, перший о 02:03, другий о 19:04.

НАТО заявляло, що витік – "результат навмисних, бездумних та безвідповідальних актів саботажу".

Газпром повідомив, що шукає можливі рішення для відновлення роботи Північних потоків, але оцінити терміни поки що неможливо. Представник російської компанії Сергій Купріянов говорив, що під час вибухів на Північних потоках у системі було близько 800 млн куб. м газу – за його оцінкою, це споживання Данії за три місяці.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: