04.10.2022, 09:22

Повітряна тривога у Токіо: КНДР запустила балістичну ракету у бік Японії

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 4 жовтня, Північна Корея запустила балістичну ракету середньої дальності. Вона пролетіла близько 4,6 тисячі кілометрів з максимальною висотою в тисячу кілометрів над регіоном Тохоку на острові Хонсю. Ракета розбилася у Тихому Океані.

Про це заявив генсек уряду Японії Хірокадзу Мацуно, повідомляє Час Пік.

За його словами, ракета КНДР пролетіла над територією в районі префектури Аоморі та впала в Тихому океані поза економічною зоною країни.

Японський уряд скликає раду національної безпеки на тлі ракетою, що пролетіла над Японією, з боку КНДР.

Уряд Японії попросив людей "негайно шукати притулок" та оголосив повітряну тривогу.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль назвав випробування безрозсудним і сказав, що воно викличе рішучу відповідь з боку збройних сил його країни, її союзників та міжнародної спільноти.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав дії Північної Кореї варварськими та заявив, що уряд продовжить збір та аналіз інформації.

Сполучені Штати заявили, що рішуче засуджують "небезпечне та безрозсудне" рішення Північної Кореї запустити балістичну ракету над Японією.

"Ці дії дестабілізують ситуацію та демонструють кричущу зневагу КНДР резолюціями Ради Безпеки ООН та міжнародними нормами безпеки", - заявила офіційний представник Ради національної безпеки Едрієн Вотсон.

Зазначимо, що КНДР стала першою країною, яка підтримала підсумки "референдумів" на окупованих територіях України.

"Ми виявляємо повагу до волевиявлення мешканців Донецької та Луганської народних республік, Херсонської та Запорізької областей, які прагнули до входження до складу Росії, та підтримуємо позицію уряду Росії щодо прийняття вищевказаних регіонів до свого складу", - говориться в повідомленні МЗС країни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: