10.10.2022, 12:20

Диктатори Лукашенка та Путін домовилися про розгортання спільного угруповання військ

Віктор Білий | Всі новини автора

Вранці 10 жовтня офіційно стало відомо, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко в екстреному порядку зустрічається зі своїми військовими та силовими керівниками. Ця зустріч проходить на тлі масованого ракетного обстрілу всієї України зі сторони РФ.

За словами росЗМІ, Лукашенко та Путін вже домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ, передає Час Пік.

"У зв'язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо залучити угруповання Союзної держави. Основа (я завжди про це говорив) цього угруповання - армія, Збройні Сили Республіки Білорусь. Повинен вас інформувати, що формування цього угруповання почалося. Воно йде вже, на мою думку, протягом двох днів. Віддано було моє розпорядження, щоб ми приступили до формування цього угруповання", - заявив Лукашенко на нараді з військовими та силовиками.

Глава Кремля Володимир Путін терміново скликає Радбез Росії - засідання має відбутися вже 10 жовтня. Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Федір Вениславський озвучив прогноз, що диктатор із його поплічниками, можливо, обговорюватимуть відповідь на вибухи на Кримському мості.

Варто зазначити, що 9 жовтня Путін звинуватив у підриві Кримського мосту українські спецслужби, а також назвав цей вибух "терактом".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: