12.10.2022, 07:59

Міжнародний кримінальний суд розслідуватиме масовану російську ракетну атаку по Україні

Иллюстративное фото / Фото: GETTY

Міжнародний кримінальний суд (МКС) має намір провести розслідування масованої ракетної атаки, скоєної російською армією по території України 10 жовтня.

Міжнародний кримінальний суд проведе розслідування російської масованої ракетної атаки по Україні. Про це повідомив прокурор МКС Карім Хан, передає Час Пік.

"Закон може бути не таким сильним, як хотілося б багатьом, але він й не такий слабкий, як багато хто думає. І закон у грі...

Міжнародне право забезпечить покарання винних і всіх тих, хто за допомогою зброї та ракет здатний налякати найуразливіших…

Співробітники мого офісу минулої ночі були в бункерах разом з багатьма іншими цивільними. Українські діти, жінки та чоловіки. Це питання, яке торкається питань моралі, питань прав і питань емпатії та людяності. Ми повинні бути там, щоб докопатися до істини", - сказав Карім Хан.

Нагадаємо, 10 жовтня Україна зазнала однієї з наймасштабніших масованих атак з боку РФ. Внаслідок масованого ракетного удару постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів. Загинуло 19 людей, понад 100 – поранено.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк