17.10.2022, 08:57

У столиці Молдови демонтували наметове містечко проросійських протестувальників

Кишинев / Фото: REUTERS/Vladislav Culiomza

У столиці Молдови демонтовано наметове містечко, встановлене прихильниками проросійської партії "Шор". Поліція звинуватила протестувальників у порушеннях під час акції протесту в Кишиневі.

У Кишиневі 16 жовтня поліція демонтувала наметове містечко, розбите прихильниками проросійської партії "Шор", повідомляє Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

Правоохоронці демонтували близько 60 наметів, встановлених прихильниками партії проросійського політика та бізнесмена Ілана Шора, який ховається за кордоном.

Поліцейські знесли табір протестувальників поблизу парламенту та адміністрації президента. Правоохоронці повідомили, що демонтували табір через численні порушення, зафіксовані під час акції протесту. Зокрема частина людей принесла небезпечні предмети: ножі, хірургічні ножиці, гілки. Деякі з них перебували у стані алкогольного сп'яніння.

"Зареєстровано кілька провокацій на адресу правоохоронців та дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації", - заявили у поліції.

Лідер партії "Шор" Ілан Шор фігурує у низці кримінальних проваджень та перебуває за кордоном. Його партія виступає за дострокові вибори та за угоду з РФ щодо газу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: