30.10.2022, 11:52

На території РФ знову намагаються блокувати Telegram

На территории РФ снова пытаются блокировать Telegram

Доменне ім'я месенджера Telegram було внесено до реєстру заблокованих на території РФ. "Роскомнагляд" заблокував домен на вимогу Генпрокуратури. Але вже через деякий час блокування було знято.

29 жовтня стало відомо про те, що "Роскомнагляд" вніс до Реєстру заборонених доменних імен адресу t.me, яку використовують для переходу з сайтів на канали та користувачів месенджера Telegram. Однак незабаром домен t.me зник із реєстру заблокованих, а російська влада заявила, що не збирається знову боротися з месенджером Павла Дурова, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Як повідомляють росЗМІ, формальним приводом для блокування доменного імені t.me стали повідомлення в українських Telegram-каналах зі зверненням до російських військових із закликом здаватися в полон. Усього було заблоковано 3 сторінки з доменним ім'ям t.me.

Однак пізніше і Генпрокуратура РФ, і Роскомнагляд заявили, що не збиралися блокувати Telegram.

"У зв'язку з інформацією про обмеження доступу до ресурсу Telegram повідомляємо, що блокування цієї соціальної мережі в даний час на території Росії виключене", - йдеться в повідомленні "Роскомнагляду".

Після цього домен коротких посилань t.me зник із реєстру "Роскомнагляду" заблокованих сайтів та їхніх сторінок, але, як повідомляють росЗМІ, доступ до домену залишався, як і раніше, обмежений.

На территории РФ снова пытаются блокировать Telegram На территории РФ снова пытаются блокировать Telegram

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: