31.10.2022, 14:46

Вибух на аеродромі у Псковській області: знищено два Ка-52 "Алігатор", ще 2 суттєво пошкоджено

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Псковській області РФ на території військового аеродрому "Веретьє" біля російсько-латвійського кордону пролунав вибух. Внаслідок вибуху було знищено два ударних гелікоптера Ка-52.

Інцидент стався на аеродромі "Веретьє" неподалік російсько-латвійського кордону пізно ввечері 30 жовтня. Як ]]>повідомляють ]]>російські ЗМІ, вибухів було кілька, повідомляє Час Пік.

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило знищення двох гелікоптерів і виведення з ладу ще двох. Деталі інциденту і кількість постраждалих уточнюються.

"З метою ліквідації наслідків вибухів, а також "пошуку диверсійних груп" особовий склад військової частини піднято по тривозі, у військовій частині проходять слідчі дії.

Ка-52 "Алігатор" ("Hokum B" за класифікацією НАТО) - розвідувально-ударний вертоліт російського виробництва. Вартість - близько 16 млн доларів", - повідомили в ГУР.

Довідка: Ка-52 "Алігатор" - російський ударний гелікоптер вартістю 16,1 млн доларів за одиницю. Він має озброєння для знищення броньованої техніки, повітряних цілей та живої сили. Також гелікоптер може виконувати функції командирської машини та координувати бойові групи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк