01.11.2022, 22:52

SpaceX запустила надважку ракету Falcon Heavy з секретними супутниками США

Марина Началова | Всі новини автора

Компанія SpaceX здійснила перший за три роки запуск надважкої ракети-носія Falcon Heavy.

Запуск проводився 1 листопада з мису Канаверал у Флориді, передає Час Пік.

Ракета Falcon Heavy, що складається з трьох модифікованих прискорювачів першого ступеня Falcon 9, з'єднаних разом, стартувала сьогодні з майданчика 39A в Космічному центрі Кеннеді НАСА, о 9:41 ранку за східним поясним часом (13:41 за Грінвічем) в умовах густого туману.

Ракета доставила кілька секретних вантажів на геостаціонарну орбіту для космічних сил США в рамках місії під назвою USSF-44.

USSF-44 - це четвертий запуск Falcon Heavy загалом та перший з червня 2019 року. Така низька частота польотів різко контрастує з "робочим коником" компанії SpaceX - Falcon 9, яка цього року літала в середньому більше одного разу на тиждень. І хоча у переважній більшості запусків Falcon 9 прискорювачі використовувалися повторно, сьогоднішній Falcon Heavy був запущений на трьох абсолютно нових перших ступінях.

Дебют Falcon Heavy в лютому 2018 року ознаменувався запуском червоного Tesla Roadster генерального директора SpaceX Ілона Маска в міжпланетний простір з манекеном на ім'я Starman, прив'язаним до сидіння водія, в льотному костюмі SpaceX того ж типу. Falcon Heavy знову здійснив політ у квітні 2019 року, коли запустив великий супутник Arabsat-6A, а потім ще раз у червні 2019 року для місії під назвою STP-2.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк