03.11.2022, 07:59

В Ефіопії офіційно завершилася громадянська війна

В Эфиопии официально закончилась гражданская война

В Ефіопії досягнуто мирної угоди між Центральним урядом Ефіопії та сепаратистами з провінції Тиграй, яка може покласти край громадянській війні.

В Ефіопії офіційна влада та сепаратисти з провінції Тиграй уклали мирну угоду після двох років війни. Про це оголосив колишній президент Нігерії Олусеган Абассаньо, який був посередником у переговорах, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

"Обидві сторони конфлікту у Ефіопії офіційного погодилися припинити вогонь та послідовно, належно й погоджено роззброїтися", - наголосив Абасаньо.

За його словами, угода передбачає також "відновлення закону та порядку, поновлення надання послуг, безперешкодний доступ до гуманітарних вантажів та захист цивільних".

Він додав, що за дотриманням умов мирної угоди слідкуватиме спеціально створена група представників Африканського союзу.

"Мирний процес зараз не завершується. Імплементація підписаної сьогодні мирної угоди - критично важлива для успіху", - наголосив Абасаньо.

Переговори про укладення угоди тривали у Південно-Африканській Республіці трохи більше тижня.

Громадянський конфлікт в Ефіопії тривав понад два роки й забрав життя тисяч людей. Два мільйони були змушені шукати нові будинки, сотні тисяч опинилися під загрозою голоду.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: