16.11.2022, 20:22

Україна мала і має право на самооборону: В США відреагували на інцидент у Польщі

Віктор Білий | Всі новини автора

США покладають на Росію відповідальність за ракетний інцидент в Польщі поза залежністю від того, якими будуть результати розслідування. Однак разом із цим відзначається, що американська влада досі не побачили свідчень, які спростовують, що в Польщі упали українські ракети.

Про це говорить у заяві прессекретар Ради національної безпеки Едрієнн Вотсон, передає Час Пік.

Основні тези:

Ми повністю довіряємо розслідуванню польським урядом вибуху поблизу їх кордонів з Україною, і ми дякуємо їм за професійний і попередній підхід до його проведення.

Ми не будемо опережати їх роботу і залишаємося в тісному контакті з нашими польськими колегами, бо поки збираємо інформацію. Ми не побачили нічого, що суперечило попередній оцінці президента Дуди про те, що цей вибух, скоріше всього, був результатом ракети української ППО, яка, на жаль, приземлилася в Польщі.

Ми продовжимо прозоро оцінювати та ділитися будь-якою новою інформацією за її мірою дії. Ми також будемо підтримувати тісний контакт з українцями з приводу будь-якої інформації, яка у них є, щоб доповнити картину.

Тем не менше, якими б не були остаточні висновки, ясно, що стороною, в кінцевому рахунку, відповідь за цей трагічний інцидент несе Росія, яка знищила Україну ракетами, спеціально призначеними для знищення громадянської інфраструктури. Україна мала і має право на самооборону.

Ми ще раз виражаємо нашу солідарність з народом України та наші захворювання у зв’язку з втратами, які він поніс у результаті цих варварських авіаударів. Ми знаємо, що в результаті ще мільйони українців залишилися без світла, води й предметів першої необхідності.

Читайте також: "Ми маємо на це право": Зеленський вимагає участі України в розслідуванні ракетного інциденту в Польщі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: