18.11.2022, 07:43

Падіння ракети у Польщі: результати розслідування стануть відомі за кілька днів

Падение ракеты в Польше

Результати розслідування падіння ракети у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства стануть відомі за кілька днів.

Представник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна у розмові з кореспондентом CNN заявив, що Польща продовжує розслідування інциденту і влада очікує отримати результати найближчими днями, повідомляє Час Пік.

Він сказав, що українські експерти також будуть допущені до місця події, але зазначив, що спочатку необхідно "створити певні правові механізми, щоб дати гарний простір для їхньої експертизи".

Напередодні президент Польщі Анджей Дуда заявив, що українським слідчим буде дозволено спостерігати за розслідуванням, "але коли йдеться про участь у провадженні та доступі до документів та інформації, для цього потрібні конкретні договірні підстави, конкретні підстави у сфері міжнародного права та міжнародних договорів".

Дуда написав у Twitter, що не вважає інцидент цілеспрямованою атакою на Польщу, і припустив, що йдеться про падіння ракети ППО.

Росія наполягає, що у Польщі впала українська ракета. На Заході зазначають, що все одно вважають основним винуватцем події РФ, оскільки 15 листопада саме російські військові здійснили масований обстріл території України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк